Бани: Какъв тип врати трябва да използвате?

Преобразяването на банята в бъдещето ви ли е?

Вратите за баня поставят уникални предизвикателства в сравнение с останалата част от дома, тъй като те трябва да бъдат едновременно стилни и невероятно практични. Типът материал, стилът на вратата и покритието на вратата допринасят за продължителността на живота на вратата за баня, така че е важно да обърнете внимание, докато пазарувате. Някои интериорни врати не са проектирани да поемат колебанията на влагата, които се появяват в баните – но какви са правилните въпроси, които да си зададете, когато правите своя избор? Напред отговаряме на няколко често задавани въпроса.

Какъв стил на дизайн е най-подходящ за врата за баня?

Практически погледнато, люлеещата се врата, която се отваря на панти, предлага най-голямо уединение и акустична изолация за баня. Важно е да измерите къде вратата ще се отваря и затваря вътрешно – последното нещо, което искате, е вратата да се блъска постоянно в деликатно огледало или дръжка на шкаф. Плъзгащите се врати на плевнята могат да бъдат разумна опция за спестяване на място и за бани. Ако спалнята ви води към коридор за баня с отделен тоалетна, това може да бъде умно решение. Имайте предвид, че плъзгащата се врата няма да предложи същото ниво на поверителност или звукоизолация като люлеещата се врата, така че правилният избор зависи от вашето оформление. Разбира се, стилът на дизайна зависи от вашия вкус в декора, но вероятно ще искате да избегнете матирано стъкло или френски врати. Въпреки че могат да осигурят измиване на светлина, те не предлагат много уединение на място, което обикновено се изисква.

Важни ли са вентилаторите за баня?

Тъй като това е място, което често остава горещо, влажно и задушено, вратите за баня са по-податливи на изкривяване и повреда от влага. Смукателните вентилатори могат да помогнат изключително много за намаляване на нивото на влажност във вашата баня. Те са специално проектирани да премахват излишната влага от въздуха, което може да помогне за запазването на боята, вратите и дори огледалата ви.

Трябва ли да проветрявате банята си след душ?

Дори и да имате включен вентилатор след душа, добра идея е да отворите вратите и да увеличите циркулацията на въздуха. Това е особено важно, ако една стая е по-задушна от другите в къщата, което е често срещано явление в спалните и баните на горния етаж. Бонус точки, ако включите и вентилатора на тавана на спалнята си след душ — колкото по-голям е въздушният поток, толкова по-добре!

Как да избегнем изкривяването на вратите на банята?

Този завършек на вашата врата играе голяма роля за естетиката на вашата врата, но също така и за нейната дълготрайност. Използването на висококачествен уплътнител е най-добрият начин да гарантирате, че вратите на вашата баня няма да се изкривят поради влага. Когато боядисвате вратата си, изберете висококачествен пигментиран грунд на маслена основа за вашата покупка от врата до врата (НЕ грунд или боя на водна основа!). Ако цапате вратата си вместо да боядисвате, използвайте препоръчано предварително боядисване или балсам на маслена основа преди боядисване. Преди да извадите четката, намерете всички детайли, от които се нуждаете, като прочетете нашето ръководство за довършване на вашите врати.

Повишават ли баните дълготрайните щети на дървените врати?

Реалността е, че постоянно влажните условия могат да причинят преждевременно износване и разкъсване на вратата. Най-добрият ви залог за издръжлива врата за баня е да изберете дървена врата с масивна сърцевина, да я завършите по подходящ начин и да осигурите редовна поддръжка. Например нашите врати Pine са изработени от фурнирована борова дървесина с масивна сърцевина за допълнителна здравина и издръжливост. Вътрешната сърцевина е направена от твърда дървесина в шарка на кръстосани зърна, свързани заедно под въздействието на топлина, натиск и лепило. Резултатът е по-здрав продукт, който ограничава напукването и разцепването на дървения материал и бельо за спалня. Недовършените врати от чам изискват покритие на маслена основа, което добавя още един слой защита от мокри условия в банята. Имайки предвид тези съображения, прегледайте нашата гама от интериорни врати сега и намерете нещо, което идеално отговаря на вашия домашен стил, бюджет и нужди за баня.

ВИЖ ВРАТИ ЗА БАНЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: