Какъв Матрак да изберем

Какъв Матрак да изберем
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Какъв Матрак да изберем?

Как да изберем матрак е въпрос стоящ пред мнозина от нас! От избора на подходящ матрак зависи и добрият ни сън. Въпреки, че добрият нощен сън зависи от много фактори ( комфорт, ниво на стрес през деня, температурата в стаята), първото нещо, което трябва да се вземе под внимание е изборът на удобен матрак. Ако вече сте си търсили матрак и сте обикаляли по магазините за спално обзавеждане, знаете че изборът от матраци е огромен. Но как да определите кой точно е подходящият за вас? Първото, което трябва да знаем при избора ни на матрак, е че той трябва да поддържа тялото ни в неутрална позиция. Тоест спазването извивките на гръбнака е определящо! Нашите рамена, бедра, стъпала и глава трябва да се поддържат в една равнина. Ако матрака е прекалено твърд, ще повдига главните точки споменати по горе и тялото ни няма да е в една равнина. Ако пък е прекалено мек, тези точки няма да се поддържат правилно, тоест тялото ни ще потъва в равнината. И в двата случая сънят ни ще бъде нарушен. Например хората с проблеми и болки в кръста трябва да спят на матраци, който са твърди или средно твърди. Така болката им е намалена и облекчена.

Време ли е да смените Матрака си?

Как може да определите дали спите на правилния за вас матрак? Когато се събудите сутрин и чувствате болка в гърба и кръста, която изчезва след около 15 до 30 минути, значи матрака ви е за смяна. Той не е правилният за вас. От друга страна, когато спите на подходящият за вас матрак няма да чувствате напрежение, сякаш плавате по въздуха.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

ВИДОВЕ МАТРАЦИ :

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=“40052″ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
  1. Матраци с пружини – те все още са най-разпространените матраци на пазара. Те поддържат положението на тялото ви с пружини и повечето, който са днес на пазара са с индивидуално затворени пружини. Това им придава здравина и пружините не могат да изскочат от матрака. Повърхността на матрака може да е от разнообразни материали като латекс, мемори пяна и други. Броя на пружините в границата около 390 е оптималния вариант. Повече не са нужни.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″][vc_single_image image=“40038″ img_size=“full“][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_single_image image=“34875″ img_size=“full“][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_single_image image=“34753″ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Плюсове – има множество матраци на пазара, от който да се избира. Вариациите относно твърдост и пухкавост на обвивката варират доста. Цените са достъпни за повечето хора.

Минуси – евтините варианти не са удачни. Имат по-малко на брой пружини и възглавнички, а по този начин не поддържат тялото добре.

Тези матраци са комфортни почти за всички. За хора с наднормено тегло има и варианти с по твърда подложка. Тази версия е удачна и за хора с болки в гърба.


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=“40052″ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
  1. Матраци от мемори пяна – тези матраци, вече набраха популярност. Те са направени от слоеве пяна с различна плътност и реагират на тежестта и температурата на тялото. Изключително комфортни, защото следват контурите на гръбнака. Външните обвивки също са доста разнообразни.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/3″][vc_single_image image=“39871″ img_size=“full“][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_single_image image=“39868″ img_size=“full“][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_single_image image=“33582″ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Плюсове – като следва извивките на тялото, мемори пяната намалява напрежението в опорните точки и облекчава болката. Абсорбира движенията ни.

Минуси – много чувствителни са към температурата и понякога поемайки топлината на тялото ни, ни карат да се чувстване прекалено претоплени.

Ако имате хронични болки в гърба или мускулите и трудно намирате комфорт по време на нощният си сън матрака от мемори пяна е за вас. Стига да нямате проблеми с регулирането на температурата.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=“40052″ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
  1. Матрак от Латекс – тези матраци са направени от естествена или синтетична гума. Те са доста твърди и пружиниращи.

Плюсове – те са много твърди и поддържат тялото, като в същото време са комфортни като мемори пяната. Но поддръжката на тялото е по стабилна, защото повдигат опората.

Минуси – за хора, който не харесват твърди матраци не е удачен.

Те са най-добрата комбинация на поддръжка и комфорт.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
error: